Anvelope BRIDGESTONE cu Hiper-Eficiență pentru masinile electrice Mercedes-Benz Vision EQXX

Cei de la Mercedes-Benz i-au ales, pentru cea mai noua mașină a lor, pe cei de la Brdgestone să le fie parteneri în dezvoltarea modelului VISION EQXX.

Tința finală pentru acest nou model auto a fost de a parcurge 1000 de km cu o singură alimentare completă a bateriei, acest lucru fiind posibil cu ajutorul aerodiamicii cât mai bune din punct de vedere al caroseriei cât și o rezistență redusa la înaintare a anvelopelor.

Varianta cea mai bună a fost găsită, în urma testelor efectuate,  folosind anvelope Bridgestone, mai exact modelul Turanza Eco, montate pe un set de jante din aliaj forjat.

În conceperea acestora au fost folosite tehnologiile ENLITEN și OLOGIC. Prin aceste două tehnologii, anvelopele au evoluat privind rezistența la uzură. Consumul de doar 8.7 kWh / 100 km a fost posibil de atins pentru prima dată pe traseul Sindelfingen – Cassis, acest lucru fiind o premieră în categoria automobilelor elecrice.

Alegându-i pe cei de la Bridgestone ca dezvoltator privind anvelopele pentru proiectul VISION EQXX, producătorul german a reușit să răspundă nevoilor pieței, cu un model performant, eficient și cu o autonomie electrică crescută.

Se pare că cei de la Bridgestone s-au depășit pe ei înșiși prin crearea acestei anvelope cu ajutorul căreia cei de la Mercedes au reușit autonomia, cu o singură încărcare a bateriei, de 1000 km, din Germania și până în Franța, pe treseul Sindelfingen – Cassis.

Autonomie de invidiat prin design inovator și  scăderea rezistenței la uzură

Bridgestone prin cele două tehnologii inovatoare, ENLITEN care face anvelopa mai ușoară și scade rezistența la înaintare cu 20% și tehnologia OLOGIC prin care autonomia unei baterii auto crește, mașina folosind anvelope cu diametru crescut dar cu lățime scăzută, ajută astfel aerodinamica acestui proiect.

Aceste anvelope special concepute au fost montate pe jante de 20 inch. Prin construcția lor aparte, aceste cauciucuri se aliniază perfect, prin pereții laterali și banda de rulare optimizate.

Cauciucuri bridgestone mercedes benz

Digitalul – partener în dezvoltarea anvelopelor

Tehnologia modernă oferă o multitudine de avantaje în producția de anvelope. Bridgestone a folosit în procesul de design și testare, modele digitale a acestui profil de anvelopă, ca mai apoi să fie testate și fizic. Prin modelarea și testarea pneurilor în mod virtual, s-a redus din timpul consumat, comparativ cu procedura clasică de până acum.

Transpunerea în digital a unei etape din producție, face posibilă observarea cu atenție a detaliilor privind comportamentul anvelopei în multe situații, prin testarea mai multor variante a anvelopei în mediul virtual. cei de la Bridgestone au reușit retușarea modelelor mult mai rapid, ajungând astfel mult mai repede la produsul final.

Anvelope bridgestone mercedes benz

Folosirea mediului virtual este un beneficiu adus mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 din timpul testărilor și prin crearea fizică de prototipuri.

Un parteneriat avantajos

Proiectul VISION EQXX unește experiența incontestabilă din domeniul auto cu tehnologia de ultimă oră a producătorului de anvelope cunoscut la nivel mondial. Această colaborare este promotor în domeniul anvelopelor pentru mașinile electrice, care sunt special concepute astfel încât să sporească autonomia acestora.

Previous post Cum să-ți menții motorul în formă maximă: sfaturi și recomandări utile
Next post Magia motocicletelor: Când pasiunea întâlnește tehnologia