Autovehiculul Audi A1 Sportback ( evolutie, date tehnice, etc )

In acest articol vom discuta despre ceea ce reprezinta modelul Sportback din marca Audi. Acesta face parte din gama Audi A1 si este un automobil, care ocupa din ce in ce mai mult teren atat in industria auto, cat si in domeniul de rent a car. Autovehiculul prezinta doua linii de echipare si a evoluat de-a lungul timpului la ceea ce reprezinta Sportback-ul in prezent. Versiunea respectiva este cu 240 de cm mai scurta fata de modelul clasic. Aflati mai multe detalii despre Audi A1 Sportback din randurile urmatoare…

Sportback este continuarea si reprezentarea imbunatatita a autovehiculului Audi A1. Aceasta masina imbina stilul de condus urban cu rafinitatea design-ului, aducand in fata elemente sport de ultima generatie. In acest articol vom vedea ce inseamna mai exact automobilul Audi A1 Sportback. Veti afla care sunt datele tehnice ale acestei masini si care au fost imbunatatirile fata de fostul model.

Tot ce trebuie sa stii despre Audi A1 Sportback

Creșterea în greutate, fata de autovehiculul Audi A1 clasic, a fost de doar 25 kg. Versiunea de bază a „unității” cu cinci uși a ajuns sa cântăreasca 1065 kg. Audi spune că este cea mai ușoară masina din gama compactă premium. În ceea ce privește modelul cu trei uși, pentru A1 Sportback sunt disponibile culori contrastante pentru acoperiș și caroserie. Deasemeni, aveti mai multe pachete de stil, care oferă diverse ornamente. Acestea sunt aplicate pentru bara de protectie, prag, spoilere, difuzoare, panouri interioare colorate și alte elemente de decor exterior și interior. Exclusiv pentru modificarea lui A1 Sportback, a fost dezvoltată culoarea Samoa Orange Metallic.

In cazul in care doriti sa testati acest autoturism, este de indicat sa apelati la un serviciu de inchirieri auto. Momentan puteti inchiria aceasta masina, apeland la serviciile de rent a car din localitatile Otopeni si Bucuresti, prin compania Rent-4U.

Interiorul autovehiculului Audi A1 Sportback

Designul, ornamentele interioare și echipamentele sunt tipice pentru un Audi. Interiorul oferă o varietate de culori pentru tapițeria scaunelor, cu aceleași inserții în marginile difuzoarelor și ale orificiilor de ventilație. Puteți alege chiar și culoarea tavanului. Scaunul din față este destul de spațios, iar gama de reglaje este construita în mod tradițional mare.

Diferente fata de modelul clasic Audi A1

Spațiul  de deasupra capului pentru pasagerii din spate este mai mare decât în ​​cazul A1 cu trei uși. Spre deosebire de obișnuitul A1, care este doar cu patru locuri, cumpărătorul Sportback poate alege numărul de locuri pentru pasageri. Deci, în „baza” A1 Sportback – cu patru locuri, între locurile din spate există o tavă din plastic cu suporturi pentru pahare. Desigur la preferinta clientului, mașina poate fi echipată cu o pernă dintr-o singură bucată, unde pot încăpea trei persoane, iar această opțiune este total gratuită.

In cazul acestui model, capacitatea portbagajului este de 270 litri. Rabatarea banchetei vă permite să creșteți capacitatea de transport a compactului Audi la 920 de litri.

Motorul autovehiculului Audi A1 Sportback

Astfel, sunt disponibile 4 motoare pe benzină. Motorul inițial pe benzină – 1.2 TFSI – dezvoltă o putere de 86 CP, care datorită unui sistem special de control al temperaturii, a fost posibil să limiteze consumul de combustibil la 5,1 litri pe 100 km.

Această versiune a motorului este oferită doar cu o cutie de viteze manuală in 5 trepte. Linia continuă cu două unități 1.4 TFSI cu o capacitate de 122 CP și 185 CP. Ultimul motor este cu compresor și turboalimentare, ce vă permite să accelerați la o sută în 7 secunde și să călătoriți cu o viteză maximă de 227 km/h. Această pereche de motoare turbo de 1,4 litri este completată cu o cutie robotizata de șapte trepte S-tronic.

Unitatea de 1,4 litri are o putere de 140 CP si a devenit o noutate pentru gama de motoare pe benzină. Este de remarcat prin faptul că nu este doar mai puternic, dar și mai economic decât semenii săi din gama 122. Consumul mediu de combustibil din ciclul A1 Sportback, ce contine motorul de 140 CP și transmisie robotizată este declarat la 4,7 litri pe 100 km. Deasemeni, la versiunea de 122 CP consumul ajunge la 5,3 litri.

Ceva de-adreptul satisfacator este că noul motor este capabil să deconecteze o pereche de cilindri, atunci când nu necesită putere maximă. Această decizie, a primit denumirea de „cilindree la cerere” la Audi. Ea a venit din lumea V8-urilor mari și permite unității să economisească până la 1 litru de combustibil la 100 km. La sarcini mici, cei doi cilindri nu mai ard combustibil, iar mașina se mișcă cu ajutorul celor doi rămași. Deconectarea are loc complet neobservată și puteți afla despre asta doar prin inscripția de pe afișajul computerului de bord R.

Varianta pe diesel a lui Audi A1 Sportback

In cazul in care nu stiati, compania Audi a pus pentru modelul Sportback si posibilitatea de a alege masina cu motorul diesel. Unitățile diesel din aceasta gama sunt formate din trei motoare. Volumul este de 1,6 litri și ofera o capacitate de 90 și 105 CP.

Cel mai slab are de ales între o cutie manuală cu 5 trepte sau un S tronic cu 7 trepte. Ultimul din cele doua este mult mai puternic, dar vine cu pachet manual. Potrivit producătorului, ambele vor arde doar 3,8 l / 100 km. Dintre motoarele diesel, cel mai eficient motor este cel de 2 litri, care produce 143 CP. Pe baza acestuia, A1 Sportback accelereaza la 100 km/h în 8,5 secunde, iar consumul mediu de combustibil cu acesta este de 4,1 l/100 km.

În termeni procentuali, distribuția greutății în funcție de motor variază în proporție 61–63% la puntea față și 37–39% la puntea spate. Este de remarcat faptul că, spre deosebire de modelele mai vechi ale mărcii cu pandantive din aluminiu, la A1 Sportback detaliile suspensiei față, subcadru și pârghiile față sunt realizate din oțel de înaltă rezistență. Suspensia spate semidependentă este realizată dintr-un metal similar, în construcția căreia se aplică o grindă de torsiune.

Sistemul de control ESP pentru Sportback

Pe lângă suspensia sport și anvelopele cu profil redus, la manevrabilitate contribuie și sistemul de control al stabilității ESP. La rândul său, dacă este necesar, ESP frânează roata interioară, direcționând tracțiunea maximă către roata exterioară. Acest fapt face ca manevrabilitatea mașinii să fie cat mai aproape de neutru.

Conexiunile smart ale modelului Sportback

Printre electronicele interesante, A1 Sportback oferă un punct de acces wireless la Internet încorporat, navigație cu control vocal avansat (adresa poate fi dictată într-o singură frază sau poți căuta obiective în același mod) si un sistem de difuzoare Bose cu 14 difuzoare. Tot la bordul masinii veti gasi un centru de infotainment MMI, un telefon Bluetooth și elemente extra. Printre aceste opțiuni, există o lumină bi-xenon cu comutare automată a modurilor faza scurta / faza lunga si un acoperiș panoramic cu trapă.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre Audi A1, puteti intra aici.

Aceasta a fost descrierea pentru Audi A1Sportback. Va multumim ca ati ramas cu noi pana la final!

Previous post Vino să vezi prima parodie românească despre daci și romani , „Secretul lui Zorillo” 22 aprilie – lansare națională
Next post De ce sa tii cont cand cumperi capace pentru roti