BMW – De la motoare de avioane la mașini sport de top – O scurtă istorie a mărcii

BMW este o marcă germană de mașini și motociclete, cunoscută pentru inovația, tehnologia avansată și designul elegant. BMW a fost fondată în 1916, sub numele de Bayerische Motoren Werke, și a început să producă motoare de avioane în timpul Primului Război Mondial. În anii ’20, BMW s-a concentrat pe producția de motociclete, dar a intrat în industria auto în anii ’30, când a început să producă mașini de lux.

În anii ’50 și ’60, BMW a început să se concentreze pe producția de mașini sportive, precum cele din seria 3 și seria 5. BMW a devenit cunoscută pentru motoarele sale puternice și manevrabilitatea excelentă, ceea ce a atras un public din ce în ce mai mare.

În anii ’70, BMW a devenit cunoscută și pentru inovația sa în tehnologia motoarelor, producând primele motoare cu injecție de carburant și primul motor cu 6 cilindri în linie. În anii ’80, BMW a continuat să se concentreze pe tehnologia și inovația, introducând primele mașini cu tracțiune integrală din lume și primul sistem de suspensie activă.

În anii ’90 și 2000, BMW a devenit o marcă globală, producând o gamă largă de mașini și motociclete. BMW a continuat să inoveze și să dezvolte noi tehnologii, precum sistemul iDrive și tehnologia de iluminare LED.

Astăzi, BMW este una dintre cele mai cunoscute și respectate mărci auto din lume, cunoscută pentru inovația sa și pentru designul său elegant. BMW produce o gamă largă de mașini, inclusiv modele electrice și hibride, și continuă să inoveze în tehnologia auto.

În concluzie, istoria mărcii BMW este una bogată și diversă, marcând un progres impresionant de la producția de motoare de avioane la producția de mașini sportive și de lux. BMW este cunoscută pentru inovația sa, tehnologia avansată și designul elegant, și continuă să rămână o marcă globală importantă în industria auto.

Previous post Cele mai rapide mașini din lume – Topul performanței auto
Next post Ceara auto – Importanța și beneficiile aplicării acesteia pe vopseaua mașinii