Lamborghini Super Trofeo Europe: Cursă cu peripeții pentru tânărul pilot David Șerban pe circuitul de la Misano

Cea de-a treia etapă a campionatului GT monomarcă Lamborghini Super Trofeo Europe desfășurată la Misano, Italia, a reprezentat o adevărată provocare pentru tânărul pilot David Șerban.

După ce a reușit să evite “la mustață” două accidente care l-ar fi putut costa însăși etapa, printr-un spectaculos tête-à-queue, David Șerban nu a mai reușit însă să recupereze poziția 13 obținută în calificări.

Astfel, coechipierul lui Perolini, Paolo Biglieri, care fusese anterior implicat într-un incident cu coechipierul lui Dani Pedrosa, Antonin Borga, a fost lovit de mașina Leipert Motorsport pilotată de David Serban în Virajul 3. Din fericire, acrosajul a fost ușor și David a reușit să se mențină în competiție.

“Fiecare cursă este unică și aceasta a reprezentat o ocazie pentru mine de a-mi testa limitele. Circuitul de la Misano este unul foarte rapid și tocmai de aceea am întâmpinat destule evenimente pe traseu. Dar mă bucur că am reușit să evit accidentele, chiar dacă acest lucru m-a costat mai multe locuri în clasamentul general. Însă am dobândit o experiență în plus și acest lucru contează foarte mult pentru mine.” a declarat David Șerban.

Cursa de la Misano a reprezentat a III-a etapă a campionatului Lamborghini Super Trofeo Europe după cea de la Paul Ricard (Franța) și a fost câștigată de Loris Spinelli și de coechipierul său, Max Weering, de la Bonaldi Motorsport. Aceștia au devenit primul echipaj care a câștigat șase curse consecutive în clasa Pro, depășind recordul anterior al lui Patrick Kujula din 2015. Duo-ul a câștigat din pole position în cursa de deschidere, ulterior urcând de pe a 5-a poziție în grila de start până pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în cea de-a doua cursă.

Pe locul secund s-a clasat pilotul Amaury Bonduel reprezentând echipa omonimă, podiumul fiind completat de Milan Teekens alături de colegul său debutant Marzio Moretti, ambii reprezentând echipa Target Racing.

Tânărul de doar 18 ani, David Șerban, este singurul pilot român care a fost admis în cadrul programului Young Driver susținut de celebra echipă italiană de motorsport și care evoluează în cadrul campionatului Lamborghini Super Trofeo 2022.

Următoarea etapă competițională Lamborghini Super Trofeo Europe la care va participa David Șerban se va desfășura între 28 și 30 iulie pe celebrul circuit Spa Francochamps din Belgia.

Succes, David!

Previous post Stickerie – Stickere auto-moto personalizabile
Next post Ing. Adrian Stanciulescu – Presedintele (P.N.A.T) despre – noul Cod Fiscal pregatit in „bucataria multinationala” si elaborarea Actelor Normative la unele institutii ale Administratiei Publice Centrale