PEUGEOT 408 – Motorizare plug-in hybrid și nonconformist din orice punct de vedere!

Peugeot prezintă noua mașină 408 cu o apariție total diferită. Cu o caroserie ondulată, dându-i aspect de fastback, noul 408 de la Peugeot scoate în față măiestria și ingeniozitatea inginerilor companiei.

Noul model 408 se îndreaptă către clienții care se află în căutare de nou, care pun preț pe îndrăzneala și creativitatea acestui proiect care a depăsit toate așteptările. Bordul acestei mașini oferă o experiență modernă în utilizarea zilnică sau ocazională pe distanțe lungi prin confort.


Peugeot 408 detalii


Principalele detalii

Acest model este construit pe  o platformă mulți-energie EMP2 (Efficient Modular Platform), datorită căreia are un ampatament de 2,787 m, oferind un spațiu suficient de mare pe bancheta din spate.

Deși caroseria acestei mașini are o gardă ridicată de la sol, are o formă aerodinamică, sportivă. Acest model a fost conceput să poată fi echipat cu jante cu diametru de până la 20 inch.

Partea frontală beneficiază de faruri cu Tehnologie Matrix LED, care se  prelungesc în jos cu două benzi led, până în bara de protecție.

Grilă acestui nou model conține emblema, dar ascunde și senzorul asociat sistemelor privind asistența la condus. Prizele de aer decorative de dimensiuni mari scot în evidență lățimea și forma robustă de care dă dovadă.

Un efect vizula deosebit este oferit în mers, la viteză redusă, de setul de jante din aliaj de 20 inch cu design geometric. Prin aspectul acestor roți, Peugeot 408 își câștigă locul de mașină cu abordare inedită.


Peugeot 408 interior


Interiorul

La interiorul mașinii găsim sistemul Peugeot i-Cockpit, care asociat cu volanul de dimensiuni reduse, sporesc confortul, plăcerea și agilitatea condusului prin accesul la comenzile multimedia și a sistemelor de asistență la condus.


Peugeot 408 motorizare


Motorizare Peugeot 408

Cel mai nou model 408 va fi disponibil în două versiuni plug-in hybrid de puteri diferite. Ambele variante beneficiază de baterii litiu-ion cu o capacitate de 12,4 kWh și putere de 102 kW. Încărcarea acestora se poate face fie standard, monofazat la o putere de 3,7 kW care are un timp de încărcare complet de aproximativ 230 minute, fie printr-un încărcător opțional de 7,4 kW care încarcă acest acumulator în 115 minute.

Ca și motorizare, acesta se mai găsește și în varianta PureTech pe benzină de1.2 litri în 3 cilindrii, care dezvoltă 130 CP.

În viitor, inginerii de la Pugeot au în plan pentru viitorul apropiat și un model 100% electrc.


Peugeot 408 confortul


Detalii privind confortul

Habitaclul modelului 408 este generos, atât pentru scaunele din față cât și pentru pasagerii de pe locurile din spate. Spațiul destinat portbagajului este încăpător și are un volum de 536, iar cu bancheta din spate rabatată se obține un volum pentru depozitare de 1611 litri.

Datorită noilor tehnologii folosite în proiectarea acestui model, parbrizul poate fi încălzit în întregime, este dodtat cu climă în două zone iar din punct de vedere al sonorizarii, acesta este echipat cu zece difuzoare  care redau sunetele la o calitate superioară prin sistemul audio Hi-Fi FOCAL Premium.

Acest model va fi disponibil pentru client la începutul anului 2023 și cel mai probabail va fi echipat cu anvelope de vară. Acesta, cel mai probabil va ieși din fabrică sub numele 408X pentru a nu fi confundat cu sedanul 408.

Printe dotările de care mai dispune putem menționa:

Adaptive Cruise Control cu funcție Stop and Go;

Avertizare activă la depășirea involuntară a benzii de rulare;

Alertă Atenție Șofer;

Recunoaștere avansată a semnelor de circulație și afișarea acestora pe instrumentarul de bord digital;

Sistemul Night Vision;

Sistem de supraveghere a unghiului mort pe distanțe lungi;

Cameră video de marșarier de înaltă definiție cu unghi de 180°;

Asistență la parcare 360° cu 4 camere video de înaltă definiție;

Reglarea unghiului oglinzii exterioare la cuplarea în marșarier.

Previous post Range Rover Sport – SUV-ul electric așteptat de întreaga lume!
Next post Porsche Macan EV – SUV de lux NOU, complet electric