Când este cel mai bun moment să cumperi o mașină

Indiferent de model, dimensiune sau preț, cumpărarea unei mașini necesită timp de gândire pentru a lua cea mai bună decizie. Pentru a te asigura că vei obține cea mai bună ofertă pentru mașina pe care o dorești te sfătuim să te documentezi întâi. Probabil vei lua în considerare diferite specificații, prețurile de pe piață, dar, la un moment dat s-ar putea să te întrebi dacă există un moment optim pentru a cumpăra o mașină nouă.

Când este cel mai bun moment să cumperi o mașină?

Având în vedere inflația în creștere dar și cererea mare de mașini, perioada anului și ziua în care cumperi o mașină ar trebui să fie incluse în strategia de cumpărare a unei mașini. După ce ai găsit cel mai bun dealer auto, un dealer reputat și de încredere, trebuie să stabilești care este cel mai bun moment să cumperi o mașină.

Sfârșitul lunii. Majoritatea vânzătorilor din toate industriile au de îndeplinit cote de vânzări lunare. Dacă un agent de vânzări nu și-a atins încă cota, este mai probabil să vină cu oferte atrăgătoare pentru a asigura vânzarea.

Sfârșitul anului. Ai găsit mașina ideală? O altă perioadă ideală în care poți cumpăra mașina dorită este sfârșitul anului. Lunile octombrie, noiembrie și decembrie sunt luni bune pentru a cumpăra o mașină, nu doar din cauza cotelor de sfârșit de an pe care vânzătorii trebuie să le respecte ci și pentru că în lunile mai reci nu sunt prea mulți oameni suficient de motivați pentru a cumpăra mașini. Astfel îți poți găsi mașini premium precum Audi la un preț ceva mai mic.

Cea mai bună lună. Decembrie a obținut în mod constant un punctaj ridicat atât în ceea ce privește frecvența cât și mărimea reducerilor, ceea ce o face cea mai bună lună din an pentru a cumpăra o mașină.

În preajma Sărbătorilor. Sărbătorile sunt, de asemenea, momente bune pentru a cumpăra o mașină la un preț bun. Poți face o afacere bună cu ofertele de Black Friday, de Crăciun sau de Revelion.

În afara sezonului. În timp ce sfârșitul toamnei și luna Decembrie pot fi, de asemenea, perioade bune pentru a obține reduceri la o varietate de modele noi aceasta poate fi, de asemenea, o perioadă bună a anului pentru a cumpăra o mașină decapotabilă spre exemplu. Cererea este mai mică pentru acest tip de mașină în sezonul rece. Drept urmare, dacă ești decis să îți cumperi o decapotabilă, așteaptă lunile de iarnă pentru a face acest lucru. Pe de altă parte, vânzările de SUV-uri cu tracțiune integrală tind să fie mai puternice atunci când iarna este iminentă, așa că ai putea lua în considerare achiziționarea SUV-ului tău în timpul lunilor calde pentru a te bucura de economiile din timpul verii!

Cu alte cuvinte, cel mai potrivit moment să cumperi o mașină este atunci când cererea pentru aceasta este scăzută, când există un sistem de reduceri și bonusuri sau când vânzătorul trebuie să vândă rapid mașina.

Previous post Antena24 își propune să ofere o experiență informativă de calitate, ghidându-te prin fluxul informațional cu știri de ultimă oră și analize relevante. Suntem aici pentru a-ți facilita accesul la informații esențiale.
Next post Ce intrebari trebuie sa iti pui daca vrei sa fii sofer de TIR?