Lucruri pe care trebuie sa le ai la tine cand intri intr-un centru daune Allianz

Dupa ce notifici si avizezi o dauna corespunzator, este posibil sa fii nevoit sa te prezinti la un centru daune Allianz, de regula pentru a solicita reparatiile necesare autovehiculului tau. Desigur, nu trebuie sa te prezinti cu mana goala, din moment ce aceasta solicitare incepe procesul de constatare a unei daune auto.

Vei avea nevoie de anumite documente, precum si de cat mai multe informatii privind accidentul in care ai fost implicat. Iata, asadar, cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai la tine atunci cand intri intr-un centru daune Allianz!

Asigurarea auto

Evident, trebuie sa ai asigurarea auto, inclusiv documentele aferente inmatricularii autovehiculului cu tine. Acestea sunt absolut necesare in deschiderea unui dosar de dauna, din moment ce contin toate informatiile de care asiguratorul are nevoie pentru a oferi despaguburi, in cazul aprobarii dosarului.

Alaturi de asigurarea auto trebuie sa se afle si actul tau de identitate, eventual permisul de conducere.

Raportul eliberat de fortele de ordine

In cazul in care nu se completeaza formularul de constatare amiabila, este necesara interventia organelor de politie. Astfel, polististii sositi la fata locului vor intocmi un raport detaliat care prezinta accidentul, inclusiv declaratiile soferilor implicati.

Raportul este absolut necesar in solutionarea dosarului de dauna. Pe baza sa se finalizeaza procesul de despagubire – in lipsa sa, acest lucru poate fi respins, iar dosarul de dauna anulat.

Imagini de la locul accidentului

Cand te prezinti intr-un centru daune Allianz pentru a deschide un dosar de dauna, trebuie sa ai cat mai multe informatii cu privire la accidentul in care ai fost implicat. Trebuie sa stii nu numai ca poti, dar si ca este recomandat sa faci poze la locul accidentului – pozitia masinilor, urme de frana, daune vizibile la nivelul masinilor implicate in accident si asa mai departe.

Acestea sunt vitale deoarece ofera asiguratorului informatiile necesare pentru a concluziona un dosar de dauna, implicit pentru a aloca fondurile necesare reparatiei masinii tale.

O memorie limpede

Nu in ultimul rand, adu cu tine si o memorie limpede, capabila sa descrie evenimentul in detaliu. Orice detaliu este relevant si ai posibilitatea de a include lucruri pe care este posibil sa le fi uitat in timpul completarii constatarii amiabile sau in timpul declaratiei date politiei.

Scopul final este de a pune la punct un dosar de dauna complet, implicit cu sanse cat mai mari de a fi aprobat. Acest lucru duce la despagubirea ta si totodata la reparatia masinii tale in cel mai scurt timp cu putinta. Cine nu si-ar dori acest lucru, nu-i asa?

Pentru o mana de ajutor pe parcursul intregului proces de constatare a unei daune, nu ezita sa apelezi la Biroul de Constatari Daune – centru daune Allianz cu peste 15 ani de experienta si cu peste 15 mii de dosare rezolvate cu succes!

In urma a doar patru pasi simpli  – apelare, programare constatare, intocmire dosar de dauna si reparatia masinii tale – scapi de toate problemele si stresul asociate accidentului!

Previous post Beneficiile Inchirierilor Auto pe Termen Lung: Libertatea Fără Compromisuri
Next post Dezinsecție eficientă împotriva plosnitelor: soluții garantate de Compania DDD®