Legislația pentru service auto în România – ce trebuie să știți

În România, există o serie de legi și reguli care reglementează activitatea de service auto. Iată câteva dintre cele mai importante:

  1. Legea 363/2007 – Legea care reglementează funcționarea și organizarea activităților de service auto, precum și obligațiile operatorilor economici în domeniu. Aceasta prevede, printre altele, cerințe privind calificarea personalului, utilizarea echipamentelor de protecție și măsurile de protecție a mediului.
  2. Normele metodologice de aplicare a Legii 363/2007 – Acestea detaliază procedurile și regulile practice pentru implementarea legii, precum și cerințele de autorizare și verificare a service-urilor auto.
  3. Reglementarea activităților de management al deșeurilor – Aceasta reglementează colectarea și gestionarea deșeurilor provenite din activitățile de service auto, precum uleiul uzat, filtrele de ulei și alte materiale periculoase.
  4. Codul Rutier – Aceasta prevede cerințe privind siguranța și întreținerea vehiculelor, inclusiv cerințe privind utilizarea anvelopelor de iarnă și a echipamentelor de siguranță.
  5. Reglementările privind protecția mediului – Acestea prevăd cerințe privind gestionarea deșeurilor și reducerea poluării în activitățile de service auto.

Este important să cunoașteți aceste reguli și cerințe, pentru a asigura o activitate legală și sigură în cadrul unui service auto. De asemenea, este recomandat să vă informați în permanență cu privire la orice modificări ale legislației în domeniu.

Previous post Cele mai bune mașini eco pe care le poți cumpăra astăzi – recomandări și avantaje
Next post Iată câteva dintre cele mai interesante anunțuri din domeniul auto: