Service-urile Auto specializate: restaurarea mașinii după un accident

Fie că este vorba despre o coliziune minoră sau un accident cu daune majore, restaurarea unei mașini, după un astfel de eveniment rutier, este necesară pentru a asigura siguranța și pentru a restitui aspectul și funcționarea vehiculului. Un service auto Sibiu specializat devine un aliat de seamă în procesul de restaurare a mașinii tale.

Evaluarea daunelor autoturismului

Primul pas în procesul de restaurare a unei mașini după un accident rutier este evaluarea daunelor. Experții în domeniul reparațiilor auto examinează fiecare aspect al vehiculului, pentru a identifica daunele vizibile, dar și pe cele ascunse. Iată care sunt pașii pe care îi urmează mecanicii auto când trebuie să repare un vehicul care a fost implicat într-un accident:

 • Examinarea sistemelor mecanice
 • Verificare sistemelor electrice
 • Întocmirea unui raport de daune
 • Aprobarea reparațiilor de compania de asigurare
 • Începerea reparațiilor propriu zise

Asigurăte că alegi un service auto specializat pentru a începe procesul de reparare. Optează pentru un service autorizat și cu o reputație bună pentru a te asigura că reparațiile sunt efectuate corespunzător. Service-ul auto XCentrum din Sibiu te poate ajuta în rezolvarea multor probleme. La ei găsești, de asemenea, cele mai bune servicii de vulcanizare Sibiu.

Desfășurarea procesului de reparații de către profesioniști

Odată ce evaluarea este completă, începe procesul efectiv de reparare. După un accident, este de preferat să lași reparațiile amănunțite pe baza experților auto, ei știu cel mai bine ce să facă în situația asta. Mecanicii schimbă piesele deteriorate și fac orice altă intervenție necesară pentru a aduce mașina înapoi la starea ei inițială. Service-urile auto specializate oferă servicii foarte bune, ca de exemplu:

 1. Diagnoză computerizată
 2. Repararea sau înlocuirea componentelor motorului
 3. Repararea sau înlocuirea componentelor sistemului de direcție
 4. Înlocuirea sau repararea sistemului de evacuare
 5. Înlocuirea parbrizului și a altor geamuri

În aceeași măsură, va trebui să refaci inspecția tehnică periodică a mașinii după ce aceasta este reparată de mecanicii de la service, mai ales dacă autoturismul a fost implicat într-un accident grav, suferind o daună totală. În multe cazuri, refacerea ITP-ului este obligatorie prin lege după reparațiile majore. Te sfătuim să mergi la o statie ITP Sibiu imediat după ce ai recuperat mașina de la service ca să verifici dacă aceasta este sigură pentru a circula pe drumurile publice.

Asigurarea funcționării sistemelor de siguranță dupa accident

Un alt aspect important de luat în calcul după un accident rutier, este verificarea atentă a sistemelor de siguranță ale mașinii. Airbag-urile și centurile de siguranță au rolul de a  proteja persoanele aflate în vehicul, în cazul unui impact puternic. Verifică întotdeauna dacă sistemele de siguranță mai funcționează, pentru a putea fi reparate sau înlocuite, în caz contrar. Iată cum se desfășoară această procedură:

 • Diagnosticare tehnică
 • Verificarea airbag-urilor
 • Inspecția centurilor de siguranță
 • Repararea sau înlocuirea componentelor defecte
 • Teste suplimentare și verificări finale

Mecanicii verifică dacă airbag-urile funcționează prin intermediul unor teste. Aceste teste pot include simularea unui impact controlat destul de puternic încât să provoace declanșarea airbag-urilor. Centurile de siguranță sunt examinate atent pentru a se asigura că nu au suferit daune sau uzură în urma impactului. Se verifică mecanismele de strângere și blocare pentru a vedea dacă aceastea funcționează în mod corespunzător.

Restituirea aspectului mașinii după un accident

Știm cât de important este aspectul mașinii tale, dar nu îți face griji, tot la service-urile specializate găsești rezolvare pentru daunele estetice provocate de accidentele rutiere. Mecanicii auto cu experiență pot să îi redea mașinii tale aspectul ei initial și să o facă să arate ca nouă. Zonele afectate sunt reparate cu ajutorul tehnicilor de tinichigerie și sudură, în funcție de natura daunelor.

Servicii de tinichigerieRedresarea și înlocuirea elementelor de caroserie
Servicii de vopsitorieVopsirea efectivă a mașinii cu vopsele de calitate premium
PolishEliminarea zgârieturilor, polish caroserii, polish faruri

După reparare, mașina este pregătită pentru procesul de vopsire, lăcuire și polish. Mașina va fi testată pentru a vedea dacă reparațiile au fost făcute cum trebuie și dacă există vreo problemă tehnică. Recomandăm întotdeauna să ceri ajutorul profesioniștilor, când vine vorba despre restituirea funcționalității unei mașini care a fost implicată într-un accident, oricât de mic sau oricât de grav. Service-urile auto sunt singurele locuri unde poți să-ți readuci mașina avariată la forma ei inițiala.

Previous post Vrei să-ți faci update mașinii? Descoperă cele mai importante gadgeturi pe care trebuie să le ai în mașina ta!
Next post AllmaDesign – Transformă-ți Viziunea în Realitate cu O Agentie Web Design și SEO de Top